Világszerte egyre nagyobb a galambhús iránti érdeklődés. Az elmúlt években a galambtartás változott, korszerűsödött, új fajtákat tenyésztenek. Ez indokolja az újabb kiadás megjelentetését.
A galamb kis helyen, pl. alkalmi épületekben is tartható. A jó haszongalambfajták minden párja után évente legalább 8 kg hús értékesíthető. A galambhús fehérjékben gazdag, nagy biológiai értékű táplálék.
Az előnyös tulajdonságai indokolják tenyésztését és tartását, melyhez e könyv nyújt segítséget. A fajták részletes bemutatásán kívül megismerteti az olvasót a galamb származásával, élettani sajátosságaival, küllemével, életmódjával. Tanácsokat ad, hogy milyen fajtát válasszunk. Részletesen tárgyalja a tenyésztés, a tartás, a takarmányozás tudnivalőit. Külön fejezetben foglalkozik a galamb egészségvédelmével.
TERMÉSZETTUDOMÁNY / Ornitológia kategória termékei
Haszongalamb-tenyésztés
Szerző:
Biszkup Ferenc Guoth János Horn Péter
Kiadás:
Budapest, 1976
Kiadó:
Kategóriák:
Ornitológia Állattartás, állattenyésztés
Nyelv:
Magyar
Sorozat:
Terjedelem:
250 p, 8 tbl.
Kötésmód:
papír
tartalom:
leírás:
Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.