SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
A csendháborító

: A csendháborító

Kiadás:

Budapest, 1956

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Vidám Könyvek

Terjedelem:

391 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A csendháborító" a világirodalom legszebb, legélvezetesebb regényei közé tartozik. Szolovjov, a neves szovjet író gazdag keleti meseanyagot dolgozott fel kitűnő könyvében. A regény hőse a tréfacsináló, a keleti emireknek, császároknak állandóan bosszúságot, bajt okozó, furfangos eszű Naszreddin Hodzsa. Naszreddin Hodzsa az egyszerű emberek igazságáért és saját elrabolt szerelméért száll szembe az emír testőreivel és katonáival, s kudarcok és kegyetlen megpróbáltatások után végül is talpraesettségével, leleményességével, ravaszságával visszaszerzi menyasszonyát, s megbünteti ellenségeit. Mint a keleti mesék és regények nagy része, "A csendháborító" is az életbölcsesség, a humor könyve. Életrevalóságra és a zsarnokok gyűlöletére, jókedvre és lankadatlan harckészségre, emberszeretetre és a nép nyakán élősködők megvetésére tanít.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!