SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
A Derbent tankhajó

: A Derbent tankhajó

Kiadás:

Budapest, 1951

Kiadó:

Új Magyar Könyvkiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

214 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"...Váratlanul hatalmas, zöldes színű, üvegszerűen áttetsző hullámot pillantott meg, amint magasan a hajó fölé tornyosodott, tetején tejfehér tarajjá porlódott a víz, és vészes süvöltéssel hömpölygött feléje. Husszejn egész testével a motorhoz simult, és átölelte a kiálló hengert. Az utolsó pillanatban érthetetlenül meglepő élességgel látta a motor hengerét markoló kezét - amelyen elszíntelenedtek a körmök a megerőltetéstől - és a rozsdaszínű olajfoltokkal tarkított ponyva durva szövését." A tankhajó fuldokló matrózát talán azért is érezzük ilyen valóságosnak, mert az író, Jurij Krimov maga is dolgozott tartályhajón, hasonló eseményeket ő is átélt. A főhős, a széles látókörű, minden újért lelkesedő Bazsov-kissé maga az író. Jurij Krimov harminchárom éves korában, a második világháború legelső áldozatai között esett el. Ebben a regényében a legszebb írói eredményt érte el: látta és megírta a hétköznapok romantikáját, az élet mindennapi eseményei mögött rejlő feszültséget és a belőlük előbukkanó emberi boldogságot.

leírás:

A címoldal kitépve.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!