SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
A játékos I-II. kötet

: A játékos I-II. kötet

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat Rt.

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

128 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Dosztojevszkij érett alkotói korszakának minden fontosabb elbeszélését olvashatjuk. A novellák anyaga a regényekével egyező: magányos megalázók és magányos megalázottak torz összeakaszkodása, megtaposott önérzetek ágaskodása, a jóság és kegyetlenkedés, az elvakult cselekvés s az önpusztító tisztánlátás bonyolult helycseréi, áltekintélyek mocsokba hempergése, védtelen szelídek megkínzatása, s közben szüntelen sóvárgás a sérthetetlen emberi méltóság után. Dosztojevszkij a novellákban talán még szabadabban kísérletezett jellegzetes formai eszközeivel: a bűnügyi regényekre emlékeztető cselekmény-bonyolítással, a kiszámíthatatlan lelki reakciók késleltetett átvilágításával, a dialógusként ható, tudatzajlás-szerű belső monológokkal, a köznapiság és a határhelyzetek merész egymásbaolvadásával, a sietség és a vallomáskényszer izgatott ömlésű, mesterkéletlen prózájával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!