SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
A puszta Lear királya

: A puszta Lear királya

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

94 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

A világirodalom halhatatlan regényalakjai, drámai hősei sikerrel állják a harcot a múló idővel: szavaik, szenvedélyeik, sorsuk példája a mához is szól, ma is időszerű. Különösképpen elmondhatjuk ezt Shakespeare művészetéről: egy-egy klasszikus hősének kései utóda közöttünk, az életben is felbukkan olykor. Találkoztunk Othellókkal, Falstaffokkal, Hamletekkel, sőt III. Richardokkal is: indulataikban, életük tragikumában vagy tragikomikumában, beteljesülő sorsukban a nagy drámaíró hősére ismerünk. Ivan Turgenyev, az orosz irodalom "nagy periódusának", a XIX. századnak egyik legjelenesebb is felismerte ezt. Lírai szépségű kisregényének hőse, Martin Petrovics Harlov, valóban évszázados mozdulatlanságba dermedt végtelen orosz pusztaság Lear királya: jósága, apai kiszolgáltatottsága, leányainak önző álnoksága a shakespeare-i dráma tragikumát és jellemfestő erejét idézi.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!