SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
A színész munkája I. és II. rész

: A színész munkája I. és II. rész

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Színház Vegyes művészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

607 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

˝A színész átváltozásának varázslatos művészete, a titok évszázadok óta egyként foglalkoztatja a közönséget és magukat a színházi embereket. Vajon igazán átéli a színész, amit játszik, vagy csak úgy tesz, mintha azonos volna a színpadi alakkal? Diderot válaszát a Színészparadoxonból ismerjük. Ám a figyelem a századfordulón a színpadi átélés, annak pszichológiai mozzanatai felé fordult. Sztanyiszlavszkij volt az, aki először foglalta rendszerbe - elméleti igénnyel is - a színészi átélés folyamatának lélektani alapjait: könyvét olvasva a néző és a szakember egyaránt a "titok" részesévé válik. De közben arra is rádöbben, hogy ez a "titok" voltaképpen rengeteg gyakorlást és önfegyelmet kívánó módszeres lépések sorozatát takarja - amely persze mit sem ér tehetség, elmélyültség, az igazság iránti fogékonyság, vállalkozó kedv, kíváncsiság és szeretet, hit és emberi tisztesség nélkül. Sztanyiszlavszkij egy színinövendék naplójának formájában írta meg művét, eleven párbeszédekben, mindenki számára érthető példákkal, élményt keltő próbaleírásokkal - de mindig elméletileg összefoglalva az általánosítható tanulságokat is. Munkája tehát egyszerre szakkönyv és érdekes "dokumentumregény" a század első évtizedeiből: "Egy színinövendék naplója." A színész munkája - a nem túl bő színházelméleti szakirodalom klasszikus alkotása - az 50-es évek legelején jelent meg először magyarul. A mostani kiadáshoz új fordítás készült.˝

leírás:

Néhány oldalon ceruzás aláhúzás. Érvénytelen bélyegzővel. A kötet lapjai kissé hullámosak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!