SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei

: A versenyló halála

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés

Sorozat:

Európa zsebkönyvek

Terjedelem:

175 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A regény cselekménye Aulban, a hegyi legelőkön játszódik. Gülszári, a hajdan gyorsaságáról híres poroszka-ló utolsó erejét megfeszítve húzza fel gazdája szekerét az Aulhoz vezető kaptatón. Tanabaj, a gazda szintén öreg már. Most lovának haldoklását szemlélve, képzeletben újra végigéli a húsz esztendőt, amelynek majd minden lényeges mozzanatához füződik egy-egy Gülszárival kapcsolatos élménye. Tanabaj forradalmár volt, aki egész életét arra áldozta, hogy a társadalmat megváltoztassa. Élete nagy vállalkozása csak részben sikerült. Ennek ellenére bízik benne, hogy az új viszonyok között is ki lehet javítani a hibákat. A regény ereje, hogy az általános társadalmi mondanivalón túl, hű képet ad a lovas, nomád népekről, akik az ősi patriarchális életformából átmenet nélkül léptek át a legmodernebb termelési és ideológiai viszonyok közé. Legszebb epizódjai az ember és az állat ősi kapcsolatát mutatják be.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!