SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Add tovább!

: Add tovább!

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés Szibéria

Terjedelem:

297 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Anna Nyikolszkaja (1899-1977) regénye emlékirat, amelyben a szerző egy szibériai munkatáborban töltött éveiről számol be aprólékos gonddal. Az írónőt és társait erdőirtási munkára küldték Szibériába, és eleinte könyvelőként dolgozott az irodán, később viszont megbízták egy műkedvelő szÍnház megszervezésével. Az Add tovább! témája tulajdonképpen a színház megalakításának és működésének históriája, és egyben a munkatábornak és lakóinak, az írónő fogolytársainak a története is, akikről Anna Nyikolszkaja így vall: "A legfontosabbat adták vissza nekem: a szív egyszerű, emberi örömét és munkám hasznosságának tudatát. S azok, akiknek szívébe belehullott ez az öröm, azok nem pusztultak el a magas, szürke palánkok szorításában, a szürke ég alatt, azok számára a láger szűk ketrece egyszerűen megszűnt létezni. Tekintetük áthatott minden palánkon, akadályon, és látta a jövőt, a homályos, a zavaros tudatlanság füstjébe burkolt, mégis gyönyörű jövőt, ami csak természetes, hogy gyönyörű, különben nem lehetne se lélegezni, se tűrni, se dolgozni..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!