SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Alekszandr Vampilov drámák

: Alekszandr Vampilov drámák

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

356 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630746840

tartalom:

A huszadik századi szovjet drámairodalom egyik nagy felfedezettje a fiatalon elhunyt Alekszandr Vampilov. A hatvanas évek második felében írni kezdő tehetséges drámaíró nevével akkor kezdett csak lassan ismerkedni a világ, elsősorban is szűkebb pátriája, amikor már meghalt. Pedig a hang, amelyen megszólalt, nagyon is újszerű, merész, sőt szükséges volt már. Miről tanúskodott ez az új, friss és mozgósító erejű hang? Arról, hogy Vampilov mestere a lírai groteszknek. A szinte teljes Vampilov-életművet magyar nyelvre fordító Elbert János így vélekedett A megtért fiú, a Vadkacsavadászat és a Vidéki anekdoták írójáról: "Évtizedekre visszamenően alig látunk a szovjet irdalomban drámaszerzőt, aki ilyen tudatosan és ilyen nemes irodalmi eszközökkel teremtett-alkotott magának önálló erejű, erős belső logikájú színpadi világot. Törekvéseiben a tökéletesen kidolgozott eredmény, a letisztult véglegesség helyett gyakran látható még a naivságtól sem mentes próbálkozás, az őszinte nyíltsággal elfedetlen jelzés, a vállalt, felmutatott és gyakran még a felfestéseket is elénk táró útkijelölés."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!