SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Alexandr Puskin válogatott prózai művei

: Alexandr Puskin válogatott prózai művei

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

711 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Puskin prózai műveit tartalmazza ez a kötet. Nagyobb részében a jól ismert, régóta szeretett, könnyed, elegáns széppróza-író Puskin kisregényeit és elbeszéléseit közöljük. A maga korában oly döbbenetesen új felfogású A kapitány lányát, a viharzó szenvedélyekkel villogó Dubrovszkijt, a művelt és szabadelvű európai ámuló és értő tekintetének fényében sugárzó egzotikus Erzerumi utazásá-t (ezt kötetünk számára készült új fordításban), a sötét tónusú, váratlanul modern, új regényhős-típust teremtő Pikk Dámát, a vidéki udvarházak nekünk oly ismerős atmoszférájában lebegő Regény levelekben-t mind a többit, Puskin valamennyi szépprózai írását. De ezúttal arra is vállalkoztunk, hogy azokból a Puskin-művekből is válogassunk, amelyeket úgyszólván egyáltalán nem ismer a magyar olvasó: esszéket, kritikákat, naplórészleteket közlünk gyűjteményünk kisebbik felében. Túl azokon a ritka élvezeteken, amelyeket egy nyomott kor felett sugárzó, nemes és fényes európai szellem nyújthat, érdekes kordokumentumokkal és történeti tanulságokkal szolgál nekünk az értekező prózaíró Puskin vagy a háziruhában járó naplóíró Puskin: szemmel kísérhetjük az ostoba és nehézkes hatalom meg az ide-odasikló, hajlékony, kényes ízlésű értelem egyenlőtlen párharcát, amely az adatok információjánál százszorta izgalmasabban és elevenebben tárja fel poraiból a kort.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!