SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Apácahimnusz

: Apácahimnusz

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest; Uzsgorod, 1989

Kategóriák:

Orosz irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

86 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963074807x

tartalom:

Rám rontott mint adóbehajtó / Itt messze ősz és unalom. / Hová rejtőzzem, bús csavargó? / Én istenem, nem is tudom. / Mit is tehetnék? Lám bolyongok / Az Aral partján; s verselek. / Titkon, mert bűn, előszedek / Lelkemből egy-egy régi dolgot, / S leírom szépen; hogy a fojtott / Bánat, mint muszka katona, / Ne férkőzhessen be soha / Lelkembe. Ám veszett zsiványa / Csak nem kímél, minden hiába. - - - Sevcsenko (1814-1861) az ukrán költészet legnagyobb, legérdekesebb egyénisége. Hányattatott életet élt, földesura festőjobbágynak taníttatta. Korán kibontakozó és egyre izmosodó tehetsége láttán pártfogói és jóakarói kiváltották a jobbágysorból. Lázadó verseiért száműzték, büntetőtáborba zárták. Metszeteiért a Művészeti Akadémia tagjává választották.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!