SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Bál után

: Bál után

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Olcsó Könyvtár

Terjedelem:

327 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Tolsztoj műveinek állandó sajátsága, mely a legkorábbiaktól a legkésőbbiekig mindet egybefogja, a mélyükön ott élő kérdés: hogy kell hát élni?
Ez az egyszerű kérdés, főként ahogy Tolsztoj fölvetette, nem tartozik a költészet állandó ihletői közé, mint halál, természet, politikai szenvedély...
A helyes életrecept keresése voltaképp Rousseau-val vonul be igazán az irodalomba, s ez is egyik forrása a rokonságnak, mely a két embert - az érzékeny svájcit s a hatalmas oroszt - összefűzi. A 19. század irodalmában tán Ibsenben van meg ez a Tolsztojra emlékeztető életkeresés, mely magában az orosz irodalomban is csak Tolsztoj nagy kortársával, Dosztojevszkijjel lesz uralkodó. Úgy azonban, ahogy Tolsztoj hív meg, hogy ... a beállított kísérletet végignézzük, s miközben ő maga is tisztázza magának, minket is meggyőzzön, mit is kell hát az élettel kezdeni: előtte senki sem ültette le az emberiséget maga mellé."
A Bál után válogatott elbeszélései megrendítő-tiszta választ adjank a legnagyobb és legizgalmasabb tolsztoji kérdésre.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!