SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Dzsingisz khán. Történet a XIII. századbeli Ázsiából

: Dzsingisz khán. Történet a XIII. századbeli Ázsiából

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1946

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

445 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

A regény a nagy mongol hódító életét, világhatalomra törekvő harcait, politikáját mutatja be ragyogó irodalmi köntösben. A szegény családból származó Temudzsin (Dzsingisz khán eredeti neve) különböző sikeres . valószínűleg ösztönös - politikai fogás után hatalmas hadsereg, s ezzel a keleti világ ura lesz. Elhatározza, hogy meghódítja a világot. Makedoniai Nagy Sándor példája lebeg előtte és elindul keletről nyugat felé, hogy a világot leigázza. Előzőleg az elpuhult uralkodók jármában nyögő Kínát hódítja meg, utána pedig elindul és serege lovainak patái alá tapossa bokharát, Szamarkandot és Khorezmet. Dúl, éget, pusztít ez a keleti nagyúr, aki - híven nyugat felé irányuló hódító poltikájához . Oroszországot is megtámadja. A széthúzó kisebb-nagyobb orosz fejedelmek nem tudnak ellenállni Dzisngisz khán hatalmas hadseregének és sorra elhullanak a mongolok kardcsapásai alatt. Dzsingisz khán véres hadjáratait, felemelkedését, óriási sikereit és halála előtti hanyatlását írja le Jan kitűnő regénye.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!