SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Egy nevetséges ember álma

: Egy nevetséges ember álma

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

509 p.

Kötésmód:

nyl

ISBN:

9630720981

tartalom:

Dosztojevszkijt regényei tették világhírűvé. Kisebb lélegzetű írásait, amelyek nemegyszer eldugott, alacsony példányszámú lapokban jelentek meg, csak később gyűjtötték össze, és tették közé elsősorban azért, mert bennük próbálták fellelni az író "műhelytitkait", önvallomásait. Ezek a többnyire első személyben írott feljegyzések, gyónások ugyanis a bonyolult szövésű regényeknél jobban mutatják Dosztojevszkij munkamódszerét. Válogatásunkba a szerző késői korszakának kisebb műveit vettük fel. Az 1860-as évek végére már igen magas szintre emelkedett Dosztojevszkij lélekábrázoló művészete, az író megteremtette az érett alkotásaira jellemző, nyomasztó, hipnotikus atmoszférát. Jól példázza ezt egyik leghíresebb kisregénye, a Feljegyzések az egérlyukból, amely egy "nagyváros homályában" élő, lelkileg deformált hős monlógjára épül. Sokan, s talán nem is ok nélkül, az egzisztencializmus előfutárának tekintik a kisregényt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!