SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Fagyos éjszaka

: Fagyos éjszaka

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Zrínyi Katonai Kiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

299 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633268729

tartalom:

"Emlékeztek a polgárháború kezdetére, első heteire? Még Kornyilov jéghadjárata előtt. Ezek voltak ám a parázs idők! A vöröscsapatok legelső alakulatai... Lótás-futás, zűrzavar, szabotázs, senki se tud semmit, körös-körül árulás... Mikor a tisztikar, a junkerek, diákok, a rendőrség szálingózni kezdtek Novocserkasszkba, Kalegyin atamán szárnyai alá, és kialakult az első ingadozó, laza arcvonal. Hadseregük mintegy tízezer főből állt, fő erejük: tiszti dandár. Rablómódra dolgoztak, váratlan rajtaütésekkel. Különösen kitüntette magát Csernyecov kozák százados csapata: bányákat, munkástelepeket, vasúti csomópontokat pusztított el. Rettenetes pánikot okozott. Éppen karácsony előestéjén Csernyecov megrohanta Gyebalcevót, a fontos vasúti gócpontot; átkutatták az egész telepet, a kommunistákat kihurcolták a hóba, és lekaszabolták őket. Elpusztítottak és túszként elcipeltek huszonhét embert. Halálra ijesztették a lakosságot..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!