SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Fiatal Oroszország. Fejezetek Nyikolaj Csernisevszkij életéből

: Fiatal Oroszország. Fejezetek Nyikolaj Csernisevszkij életéből

Fordító:

Kiadás:

h. n., 1985

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Oroszország története Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

311 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630926156

tartalom:

"1862. július 7-én Nyikolaj Gavrilovics Csernisevszkij, a Szovremennyik című irodalmi és társadalmi folyóirat főszerkesztőjének szentpétervári lakásában házkutatást tartottak. Csernisevszkijt letartóztatták, és a félelmetes hírű Péter-Pál-erődbe kísérték. Az első kihallgatásra azonban csak majd fél évvel később került sor, a másodikra újabb fél év múlva, az ítélethirdetésre pedig több mint két év múlva. Mit csinált a fogoly ez alatt az egy év alatt? Egyáltalán miért tartóztatták le úgyszólván minden terhelő bizonyíték nélkül? 1861. február 19-én a cár kiáltványában tudatta szeretett népével, hogy birodalmában megszünteti a jobbágyságot. A kiáltványt felolvasták minden faluban, de a parasztok nem hitték el, hogy ez volna az "igazi", mert a kapott szabadság még az addiginál is nagyobb nyomorúságba taszította őket. S ekkor újabb kiáltványok, felhívások jelentek meg a falvakban, városokban, katonaságoknál, melyek arra biztatták a népet, hogy ne nyugodjék bele ebbe a helyzetbe, követeljen igazi és teljes szabadságot. E röpiratok szerzői fiatal értelmiségiek, diákok, akiknek egyik szervezete a "Fiatal Oroszország" volt. Az ő támogatójuk pedig Csernisevszkij és néhány barátja."

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!