SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei

: Hétköznapi történet

Kiadás:

Budapest, 1955

Kiadó:

Új Magyar Könyvkiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés

Sorozat:

Orosz Remekírók

Terjedelem:

329 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Goncsarovnak, a klasszikus realizmus világhírű művészének remekművét, az Oblomov-ot jól ismeri a magyar olvasóközönség. Másik nagy regénye: a Hétköznapi történet.
A cári Oroszország nemesi intelligenciájának lomha, tehetetlen, zilált életét ábrázolja ez a regény, olyan világossággal és igazsággal, amilyenre csak a nagy realista irodalom képes. Ez a munkátlanságban felnőtt nemesi réteg visszariadt attól, hogy valóságos tettekkel – és ne csak szavakkal – helyezkedjék szembe környezetével és szakítson szokásaival, hagyományaival; így élete belesüllyedt a teljes céltalanságba és ürességbe. Adujev, a regény hőse, tipikusan példázza ezt az életet, amíg ifjúkora nagy, romantikus ábrándjaitól elérkezik a hozományvadászaton át a hivatalnoki rangkórságig. 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!