SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Holt lelkek

: Holt lelkek

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Orosz Remekírók

Terjedelem:

348 p.

Kötésmód:

félvászon

ISBN:

9630725495

tartalom:

"Csinos kis csézáján egy "nem túlságosan kövér, de nem is túlságosan sovány" férfi érkezik N. kormányzósági székhelyre. Megszáll a fogadóban, majd végiglátogatja a városka fontos embereit: a kormányzót, a törvényszék elnökét, a rendőrkapitányt, a szeszgyári bérlőt... Aztán a környék nemesi udvarházait veszi sorra, s a zsíros ebédek után meghökkentő üzleti ajánlatot tesz a házigazdáknak. Ám Csicsikov bricskája nemcsak N. kormányzósági városkában és környékén kavarja fel a port. Maga Gogol írta regényéről: "Puskin úgy találta, hogy a Holt lelkek tárgya azért is való nekem, mert teljes szabadságot nyújt arra, hogy hősömmel együtt egész Oroszországot bejárjam és rakásszámra gyártsam a legkülönbözőbb alakokat." Gogol 1835-től 1852-ig, haláláig dolgozott a Holt lelkek-en. Regényét immár százhúsz esztendeje olvassák, s az utódok valamennyi nemzedéke megtalálja benne a számukra izgalmas, nyugtalanító mondanivalót."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!