SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Költő vagyok ...

: Költő vagyok ...

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

319 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"1926 júniusában átvirrasztottam egy éjszakát a műteremben, végiggondoltam sikertelen életemet és reggel úgy mentem el hazulról, hogy többé sohasem tértem vissza. Odesszába utaztam, ahol az ottani filmgyárban rendező lettem. Harminchárom éves koromban tehát ismét újra kellett kezdenem az életet: se színész, se színpadi rendező nem voltam, moziba is ritkán jártam, a művészeket nem ismertem és ennek a bonyolult művészetnek az elméletével sem voltam tisztában. Tanulni sem igen volt kitől. Maga a gyár ugyan elég nagy volt, de a benne készült filmek színvonala bizony gyengécske. Immár tizenhat esztendeje tartom kezemben a rendezői pálcát, mégis minden egyes filmem forgatásának kezdetekor elfog a tehetetlenség érzése. Pedig sohasem féltem a munkától. Mégis mindig gyötrődve, nyugtalanul dolgozom. Ez már csak így lesz, amíg élek. Az alkotótevékenység végtelenül sokféle lehet, mint amilyen végtelenül sokféle módon fejlődik és diadalmaskodik a mi szocialista társadalmunk is és nincs az a tehetség, nincs az a zseni, aki e művészet sajátosságainak ismerete, főleg pedig az élet ismerete nélkül bármire is vihetné ..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!