SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Négy színmű

: Négy színmű

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Diákkönyvtár

Terjedelem:

292 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630747391

tartalom:

Csehov a nagy realista orosz irodalom kiemelkedő képviselője. Az elbeszélés műfajában egyedülállót alkotott, de különleges értéket képviselnek újszerű dramaturgiával megírt mesteri színművei is, melyek közt a legjelentősebbeket e kötet tartalmazza: Cseresznyéskert, Sirály, Ványa bácsi, Három nővér.
Csehov legjobb hősei nem békélnek meg a sekélyességgel, de ugyanakkor nincs erejük ahhoz, hogy legyőzzék. Legfontosabb pszichológiai vonása a tudat és az akarat összeütközése. Csehovra a konfliktus legmélyebb oldala hatott, a küzdelem veleje: az ember, aki kikívánkozik a régiből, aki vágyódva nyújtja ki kezeit az új felé, és nem bírván elérni, visszaesik, s elpusztul. Még a küzdelmet sem látjuk, csak az elbukást: "Egy ember, aki valaha akart" - mondja magáról egy Csehov-alak, de ez az ő összes alakjairól is igaz. Mint egy mocsár, nyeli el az embereket az orosz kisváros vagy falu lelket sorvasztó levegője. Még a szép halál sem jut nekik osztályrészül. Nyárspolgár lesz az egykor tudósnak induló Andrejből (Három nővér), különc Asztrov doktorból és Ványából (Ványa bácsi), és a szintén nagynak induló Csebutikin (Három nővér) elzüllött, részeges emberré lesz. Senkinek sem teljesülhet egy vágya sem ebben a világban, a nővérek nem jutnak el Moszkvába, ahová folyton vágyódnak, és nem lesz költő Szorinból sem (Sirály). És ha beteljesül is látszólag valami, a valóság egészen más, mint aminek képzelték, nem ér semmit (Nyina színészete a Sirály-ban). Jól csak azok érzik magukat, akik nem akarnak semmit, és megnyugszanak abban, hogy minden úgy van jól, ahogy van. 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!