SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Szulamit

: Szulamit

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Olcsó Könyvtár

Terjedelem:

161 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Kuprin három kis remekművét tartalmazza a kötet. A Szulamit a régmúlt időkbe viszi olvasóját. Salamon király és egy szinte még gyermekdeden ifjú parasztlány csodálatosan szép szerelmi történetét eleveníti fel, az Énekek énekének legszebb sorait harmonikusan szőve a történetbe, a történetben szereplő párbeszédekbe. E tiszta szerelem rövid életű. Szulamitot elpusztítja Salamon perverz környezete, de magát a királyt megajándékozza egy életre szóló s erőt sugárzó, nagy emberi érzéssel. A Gránátköves karperec a korabeli Oroszországot idézi meg. Ez is egy tragikus szerelem története, de itt a társadalmi különbségek már oly nagyok, hogy a kistisztviselő Vera hercegnő iránti tiszta vonzalmát meg sem értik. Száska, a kopott matrózcsárda, a Gambrinusz kis zsidó hegedűsea művészet és az emberség törhetetlen erejét jelképezi. Száska, a város kiebrudaltjainak kedvence mindig tudja, mikor mit kell játszania, mikor van szükség a bánat enyhítésére, s mikor a lelkesítésre. Ezt a jóban-rosszban együttérző, tiszta kisembert semmi sem tántoríthatja el hivatásától, s mikor a rendőrségen megnyomorítják, s többé nem hegedülhet, megtanul okarinán játszani, így folytatván azt, amire vállalkozott, mert: "Az embert meg lehet nyomorítani, a művészet azonban minden vihart kiáll, és végül is diadalmaskodik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!