SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Testvérek a keresztben

: Testvérek a keresztben

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

200 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630736128

tartalom:

Alekszej Remizov (1877-1957) minden idők legfurcsább írói közé tartozott. Mint Fegyin írja róla: "Egész élete és írásműve stilizációból állott - csaknem tréfa, kedvtelés, de mennyire végzetes, és mennyire szívtépő tréfa! Ha volt valaha a világon bohóctréfa, de nem a színpadon, hanem a hétköznapi emberi életben, akkor az orosz földön bőséggel akadtak rettentő és szerencsétlen harlekinek, akiket a felöltött álarc meggátolt a földi boldogság élvezésében - és alighanem Remizov volt köztük a fővezér." Magyar méltatója - Bakcsi György - szerint: "Ezt az embert ízekre szaggatta az általa teremtett és felidézett álomvilág, olyasmiket látott, mint napjaink narkotikum korbácsolta hallucinálói, de ő minden külső hatás nélkül bármikor fel tudta idézni a népi misztikum ördögeit, manóit, boszorkányait; számára az élet összefonódott a látomással, az abszurdum volt a realitás." A Szovjetunióban az újrafelfedezés erejével hatott az emigrációban meghalt Remizov válogatott műveinek, köztük az 1910-ben írt Testvérek a keresztben című regényének 1978. évi kiadása. A regény - az életmű egyik legjellegzetesebb darabja - első ízben jelenik meg magyarul, s előkészületben van a szerző válogatott elbeszéléseinek magyar nyelvű kiadása is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!