SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Thermidor kilencedike

: Thermidor kilencedike

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1932

Kiadó:

Káldor Könyvkiadóvállalat

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

357 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A Thermidor kilencedike történeti részében, a jellemek és környezeteknek ábrázolására a könyvtárak (főleg a párisi Bibliothéque Nationale) és múzeumok (a Carnavelet, Hotel des Invalides, Malmaison és Conciergerie) anyagán kívül különböző más írásos és szóbeli közléseket is felhasználtam. Magától érthetőleg rendelkezem azokkal az "igazoló dokumentumokkal", amelyek alapján a történelmi eseményeket kifejteni igyekeztem és a jellemeket megrajzoltam. Azonban semmiféle dokumentumnak és magyarázatnak nincs kötelező ereje. Éppen abban a titokzatos drámában, amelynek ezt a kötetet szenteltem, láthatjuk igen világosan az úgynevezett történeti elhitetés határait. Thermidor kilencedike kétségkívül egyike a világtörténelem legnagyobb eseményeinek. Azt lehetne tehát gondolni, hogy minden jelentéktelen részében is a legpontosabban ismerjük és tudunk róla. A valóságban ezen tragédia egész sor epizódját - és elsőnek mindjárt a legdrámaibb jelenetét - áthatolhatatlan homály borítja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!