SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Verem

: Verem

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

351 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Kuprin regényben egy dél-oroszországi város, Kiev vöröslámpás házairól, elsősorban Anna Makarovna házáról és lakóiról ad részletes képet. Ez a tabló három fontosabb történetre: a nyilvános házba való visszahullás szükségszerűségét jelképező Ljuba, a betegség elől a halálba menekülő Zsenyka és a bűnözés felé kitörni készülő Tamara történetére bontható tovább. A népes és jól egyénített szereplőgárda, valamint a gondos környezetrajz nem hagy kétséget az olvasóban arról, hogy az író embertelennek tartja és megveti a korabeli polgári társadalmat, de kiutat, megoldást nem talál. Ezért a mű szomorú, sőt leverő olvasmány. Témája miatt mégis számítani kell rá, hogy sokan fogják keresni. A könyvtárosnak ügyelni kell, hogy csak azok kezébe kerüljön, akik már túl vannak a serdülés és az irodalmi érés korán. Kuprin zolai szókimondással próbálja százezrek szemét felnyitni és százezrek lelkét megvilágítani, hogy mindenki megértse, milyen szörnyű társadalmi körülmények szülik a prostituciót.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!