SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Volt egyszer egy gáláns évszázad

: Volt egyszer egy gáláns évszázad

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

430 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630765217

tartalom:

Edvard Radzinszkijt a történelem rejtélyei izgatják. Történészként és drámaíróként, a fantáziáját is szabadjára engedve rajzolja elénk a XVIII. század - "a gáláns évszázad" - néhány rendkívüli személyiségét. A könyv leghosszabb írásában az orosz történelem egyik legendás nőalakjának, Tarakanova hercegnőnek a történetét meséli el, akibe a kor legjelesebb férfiai voltak szerelmesek. Ki volt Tarakanova - gátlástalan szélhámos, hamis trónkövetelő, vagy talán valóban a Romanov-ház utolsó leánya, Erzsébet cárnő sarja, aki joggal tartott igényt az orosz trónra? A kérdésre, amely az orosz történészeket mindig is izgatta, Radzinszkij egy romantikus regényben válaszol, amely akkor is szép, ha netán nem minden részletében igaz. A kötet kisebb írásaiban a szerző hasonló titkokat feszeget. Ki volt Casanova? Az életéről híven beszámoló kalandor, vagy pedig író, aki visszaemlékezéseiben egy regényalakot teremtett meg, melynek a tényleges történelmi személyhez vajmi kevés köze van? Ki és mi okozta Mozart halálát - Salieri-i, aki ezt a bűnt élete vége felé bevallotta (vagy magára vállalta), vagy valaki más, akiről eddig keveset tudtunk? És végül: megérthetjük-e egy hóhér lelkivilágát? Milyen ember volt Nagy Sanson, a francia forradalom hóhéra, s milyen érzésekkel küldte halálba honfitársainak ezreit, köztük a királyt és a királynét is?

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!