TÖRTÉNELEM / Oroszország története kategória termékei
A száműzött Trockij

: A száműzött Trockij

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Kolibri Könyvkiadó

Kategóriák:

Oroszország története Politika Szovjetunió

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

207 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963026319

tartalom:

"Lev Trockijt, a száműzött forradalmárt Mexikóban, Coyoacani házában ölték meg egy jégcsákánnyal. Nagyon messze van ide szülőfaluja, Janovka és Moszkva is. Sírján mégis sarlót és kalapácsot láthat a tisztelgő idegen. Sztálinnak nem volt nyugta vagy már csak a bosszú vezette, amikor parancsot adott Trockij meggyilkolására? Sose tudjuk meg. A szellemét egyébként már előbb száműztette a nemzetközi munkásmozgalomból, a lexikonokból törölték, a fotókról kiretusálták. S így azután manapság furcsamód nyugaton jobban ismerik, mint a szocialista országokban. Krausz Tamás történész régi ismerőse a bolsevik forradalmároknak, s éppen az ő Trockij cikke miatt zúzták be a Mozgó Világ 1984. augusztusi számát. Akkor még nem jött el Trockij ideje. A "száműzött próféta" csak mostanában, a glasznoszty idején tér haza a Szovjetunióba is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!