TÖRTÉNELEM / Oroszország története kategória termékei
Az elárult forradalom

: Az elárult forradalom

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Áramlat Független Kiadó

Kategóriák:

Oroszország története Politika Szovjetunió Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

221 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Amikor kevés az áru, a vevők sorban állni kényszerülnek. Mihelyt e sor túl hosszú lesz, a rend fenntartása végett azon nyomban szükséges egy rendőr jelenléte. Ez a szovjet bürokrácia kiindulópontja. S ez a bürokrácia jól tudja, hogy kinek adjon, és kinek kell türelmesen várni." "S mintha csak vérig akarnák sérteni az irodalmat, a stílus egyik klasszikusának nyilvánítják azt a Sztálint, aki képtelen leírni egy helyes orosz mondatot." Ilyen és hasonló frappáns és pontos megfogalmazásokkal találkozhatunk e kötetben, mely Trockij fő műve. A legutóbbi éveket leszámítva Trockijról, a trockizmusról a hazai olvasó csak a párthatalom által sugallt erősen negatív, torz képhez juthatott hozzá, mely szerint a trockizmus valamiféle szélsőbalos, fanatikus politikai irányzat. Egyfajta "köd" alakult ki a trockizmus körül. Ennek a "köd"-nek az eloszlatásában döntő jelentőségű lehet ez a könyv˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!