TÖRTÉNELEM / Oroszország története kategória termékei
Az orosz szabadságért!

Az orosz szabadságért!

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1907

Kiadó:

Népszava Könyvkiadó

Kategóriák:

Oroszország története Politika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Népszava Olvasótára

Terjedelem:

194 p.

tartalom:

˝Ezeknek az élményeknek a szerzője egy orosz forradalmár, aki régi orosz nemes család sarja. Részvét a szegények, az elnyomottak és a leigázottak sorsa iránt, öröklött és belé nevelt tisztelet az emberi méltóság iránt arra késztették, hogy az emberi szenvedéseket enyhítse, az emberi jogaiktól megfosztottakat segélyezze, még pedig olyan módon és olyan mértékben, amint különben az ő osztályához tartozók körében nem szokás. "Ne feledje el, - mondta neki az egyik tanítója - hogy csak akkor jogosult a nemesség, ha szépérzéssel, jóakarattal és érző szívvel ismét megszerezzük a nemességet. De nem szabad csupán az érzések, hangulatok és üres szavak mellett megmaradni, hanem cselekedni kell." Az atyja pedig azt beszélte neki a nagyatyjáról, hogy "külföldön tanult és amikor visszatért Oroszországba, a német bölcselők gondolatainak befolyása alatt, jobbágyait felszabadította"...˝

leírás:

Gerince ragasztott.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!