TÖRTÉNELEM / Oroszország története kategória termékei
Az utolsó cár. II. Miklós élete és halála

: Az utolsó cár. II. Miklós élete és halála

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Oroszország története Egyetemes történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

619 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630760460

tartalom:

"Az 1918. július 16-ról 17-re virradó éjszakán II. Miklós lemondott orosz cárt, Alekszandra Fjodorovna cárnét és gyermekeiket a jekatyerinburgi Ipatyev-házban kivégezték a bolsevikok. A Romanov-dinasztia háromszáz éves uralkodásának vetett véget ez a brutális gyilkosság, amelyet a kommunizmus évtizedei alatt említeni sem volt szabad - s így nem csoda, hogy a Szovjetunió szétmállása idején II. Miklósról, a vértanú cárról egyre-másra jelentek meg az életrajzok. Az új keletű orosz monarchizmus hívei a birodalmi nagyság egyik megtestesítőjét látták benne, s a cári család lemészárlásában a kommunizmus eredendő aljasságának egyik fő bizonyítékát. Úgy tűnt, az utolsó orosz cár történelmi szerepének higgadt értékelése egyelőre lehetetlen - túl sok szenvedélyt, indulatot szabadít fel a téma... S megszületett ez a különös könyv, amelynek szerzője - bár a tények lehető legpontosabb rekonstruálását tartja fő feladatának, s mindent meg is tesz ennek érdekében - bevallottan nem tud szenvtelen és elfogulatlan lenni hősével szemben. Minél tovább vallatta II. Miklós naplóit, leveleit, annál jobban megértette és megszerette az orosz trón utolsó gazdáját - s a történelmi munka így együttérzéstől izzó regény is lett: drámai jelenetek füzére, amelyben részint a történelem kegyetlen logikája vezet a tragikus végkifejlethez, de legalább annyira valami eredendően orosz fátum is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!