TÖRTÉNELEM / Oroszország története kategória termékei
Mongólia története

: Mongólia története

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Oroszország története Távol-Kelet Néprajz Kína történelme

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

297 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632804635

tartalom:

"Könyvünk igyekszik megismertetni az olvasót Mongólia történetével az őskortól egészen napjainkig, igyekszik bemutatni azt a hatalmas fejlődést, amelynek során az elmaradott, szegény országból modern iparral rendelkező szocialista ország vált. A mű megírása során számos nehézséggel kellett megküzdenie a szerzőnek, amelyek közül a legsúlyosabb problémát a szocializmust megelőző társadalmi formák meghatározása jelentette. Hiszen a hunok megjelenésétől kezdve a Mongólia területén vándorló népek olyan gazdasági és társadalmi viszonyok között éltek, amelyeknek meghatározása komoly vitákra adhat okot. A szerző könyvében a hagyományosan elfogadott szovjet és mongol terminológiát használja, bár tisztában van azzal, hogy az ilyen terminusok, mint pl. feudalizmus, feudális függőség, feudális anarchia stb. más formákat öltöttek, mint Nyugat-Európában, és semmiképpen sem azonosak az ottanival. Más terminológia híján egyelőre megtartottuk a hagyományosakat, annak a ténynek a hangsúlyozásával, hogy az ázsiai társadalmak mások voltak, mint az európaiak. Továbbá igen nagy nehézséget jelentett az idegen szavak, nevek átírása. A szerző igyekezett következetesen érvényesíteni a magyarországi orientalisztika átírási elveit, bár több esetben, elsősorban a hagyománytisztelet miatt, kompromisszumra kényszerült."

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!