ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
A belgyógyászat alapvonalai I-III.

A belgyógyászat alapvonalai I-III.

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Medicina Könyvkiadó

Kategóriák:

Orvostudomány Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

3 db.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

˝Teljesen új átdolgozásban jelenik meg ennek a már klasszikusnak számító, didaktikailag mintaszerűen bevált belgyógyászati tankönyv kiadása. Ismereteink egyre bővülnek, és csak a lényegre törekedve is eléggé nagy a könyv terjedelme, de azt, hogy végül is mit kell mindebből egy orvostanhallgatónak a belgyógyászati államvizsgára megtanulnia, azt a három éves tanmenet előadóinak, gyakorlatvezetőinek kell meghatározniuk, a tanszékek elképzeléseinek megfelelően. Más az, amit a vizsgákra kell megtanulni, a vizsgakérdésekre jeles vagy legalább elégséges felelet érdekében, és más, sokkal több az, aminek az ismerete egy orvos általános, szinte tudat alatti műveltségéhez hozzátartozik, tehát ami itt, e könyvben nem is megtanulásra van szánva, hanem csak átolvasásra. Az alaptárgyakból tanultaknak a gyakorlati ismeretekhez szükséges fölelevenítése elég sok helyet foglal el, de a medikus mindebből külön-külön tárgyakként már levizsgázott, tehát ezeknek itteni integrált összefoglalása csak arra szolgál, hogy könnyítse a klinikum megértését, ami nélkül művelt orvos senki sem lehet. Ezeket - a többnyire apróbetűs részeket - átugorva, a könyv alig több mint a felére zsugorodna. Tapasztalat szerint azonban ezt a könyvet a medikus magával viszi a pályájára segítőként, hogy utánanézhessen, ha egy-egy beteggel behatóbban kell foglalkoznia, és ebből tanul tovább, folyóiratok és egyéb kiadványok olvasásával, a belgyógyászati szakvizsgára. Őnekik különösen a figyelmükbe kell ajánlani az elméleti összefoglalásokat, amelyeket az orvostanhallgatók még jól tudnak, de ami azután a mindennapi rutinban lassan feledésbe megy. A mai orvos, legyen általános orvos vagy belgyógyász szakorvos, rengeteg laboratóriumi vizsgálatot kér és kap, de még a fontosabbjainak is a számértékeit csak akkor tudja fejben tartani, hogyha szinte mindennap találkozik velük...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!