ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
A daganatok aspirációs citodiagnosztikája

A daganatok aspirációs citodiagnosztikája

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Medicina Könyvkiadó

Kategóriák:

Orvostudomány Medicina Könyvkiadó könyvei

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

179 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963241070x

tartalom:

˝A vékonytű-technikával végzett aspirációs citodiagnosztika az utóbbi tíz évben vált világszerte népszerűvé és nyújt hathatós segítséget a daganatok diagnosztikájához. Ez az első olyan munka Magyarországon, amely e témát monografikusan összefoglalva tárgyalja. Mindez, úgy gondolom, azért vált lehetővé, mert hazánkban biztos és meglehetősen széles alapokon nyugvó citodiagnosztikai hálózat épült ki. Kevesen tudják, hogy e hálózat megteremtését először az Egészségügyi Minisztérium felé az Onkológus Szakcsoport, a Magyar Onkológusok Társaságának jogelődje kezdeményezte az ötvenes évek végén. A citodiagnosztika és vele együtt az aspirációs citodiagnosztika nagy népszerűsége a módszer zseniális egyszerűségében, de ugyanakkor nagyszerűségében rejlik; Az igazsághoz tartozik, hogy a század első felében bevezetése ellenállásba, főleg a patológusok ellenállásába ütközött, akik eleinte nem vállalkoztak arra, hogy egyes sejtek, sejtcsoportok alapján a rosszindulatú daganat felelősségteljes diagnózisát felállítsák. Később azonban, amikor a citodiagnosztika meglehetősen pontosan körvonalazott helye a daganatdiagnosztikában kialakult, éppen a patológusok váltak ezen módszer legjobb alkalmazóivá és propagálóivá. A kor követelményéhez tartozik ugyanis, hogy egyre kisebb anyagból egyre nagyobb felelősséggel járó véleményt kell mondanunk.˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

2 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!