ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
A fogászat. Kérdésekben és feleletekben

: A fogászat. Kérdésekben és feleletekben

Kiadás:

Budapest, 1935

Kiadó:

Budapesti Fogtechnikusok Ipartestülete és a Fogtechnikusok Országos Szövetsége

Kategóriák:

Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

640 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A fogászati tudomány egyetlen, egységes és megbonthatatlan terület. Könyvem formai adottságánál fogva még nem igazolás ennek a ténynek; az egységes fogászat mellett maga a gyakorlat bizonyított eddig is. Könyvemre csupán az a feladat vár, hogy szakirodalmunk tömörített egységével kézikönyve legyen azoknak a magyarajkú kartársaknak, akik immár számot adhatnak szaktudásukról, valamint azoknak, akik egyszer mégis eljutnak ide. Továbbá, hogy a gyakorlati fogászatban úgy a fogorvos, mint a gyakorló fogtechnikus számára szolgálatot teljesítsen. Ugyanis a fogorvos számára nem lehet fölösleges a fogtechnika legelemibb ismerete, éppúgy, mint ahogy a fogtechnikusoknak egy korona elkészítésénél ismernie kell a fog anatómiáját. Egy csaposfog elkészítése előfeltételezi a fog szövettani szerkezetének, felépítettségének és teherbíróképességének ismeretét. Egy funkciós lenyomatra készült protézis elkészítése előfeltételezi a szájüreg lágyképleteinek és ezek élettani funkcióinak ismeretét, amint hogy egy hídmunka vagy egy lemezes protézis helyes és akadálynélküli szájbahelyezése csak úgy történhetik, ha ismerjük a szájba helyezendő fogmű anyagát, valamint e fogmű elkészítésének munkamenetét. Tehát egy, a szakma egész területét felölelő mű, mely a legelemibb fogalmaktól kezdve a legmodernebb fogászati produktumokig mindent magábafoglal, hasznos kézikönyv lehet a gyakorló szakember számára."

leírás:

4 színes táblával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!