ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
A malignus daganatok biológiai, biokémiai okai

: A malignus daganatok biológiai, biokémiai okai

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Béres Rt.

Kategóriák:

Orvostudomány Egészségügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

191 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

96385552387

tartalom:

"Valószínűleg kevesen vannak ma Magyarországon, akik ne ismernék Béres József nevét. Ő az édesapám. Alakja legendává nőtt, mert kivételes elhivatottság lakozik benne. A saját maga által kijelölt útról a gyalázkodó meg nem értettség, a bürokrácia ellehetetlenült útvesztői, az előítéletek átjárhatatlan szövevénye sem téríthették el soha. Azt mondta egyszer: "Önként vállalt feladatom nem az volt, hogy az orvostudomány mai álláspontját igazoljam, hanem arra köteleztem el magam, hogy kövessem az élet logikája diktálta és eredményekkel kecsegtető utat." Hogy igaza volt-e? - élete rá a válasz. Ebben a könyvben a rosszindulatú daganatok kutatása terén elért, legjelentősebbnek tartott eredményeit foglalja össze. Nekünk, utódainak kötelességünk ezeket az ismereteket közkinccsé tenni. Az előszóban életének rövid összefoglalására vállalkoztam, mert úgy hiszem, ez elősegítheti e különleges és nagyszerű ember gondolkozásmódjának megértését. Édesapám 1920. február 7-én született a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Záhonyban. Apja, Béres Károly, kisiparos családból származott, cipészmester volt. Bár legjobb tudása szerint igyekezett gondoskodni családjáról, mégis nehéz körülmények között éltek. Szerette a természetet. Atyám még ma is csodálattal gondol vissza apjára, aki egyszerű mesteremberként is jól ismerte a mezők növényeit, a vizek állatait. Az anyaföld szeretetét, a növények iránti érdeklődést is ő plántálta belé. Anyja, Kutasy Anna - földművesek leszármazottja - a háztartást vezette. Érzelmileg mindig nagyon kötődött hozzá. A tisztességet, a humanizmust, amelyek apám jellemének pillérei, tőle tanulta. A nyolc gyermek közül édesapám volt a legidősebb. Két testvére korán meghalt, hárman a szülői háznál maradtak, hárman pedig elkerültek otthonról. A testvéri összetartás mégis megmaradt közöttük. Atyám kiváló képességei és szorgalma révén emelkedett ki a családból. A szülők büszkén néztek fel fiukra, látva, hogy tanulmányaiban, majd pályáján is szépen halad, ő pedig különös figyelemmel vette körül gondoskodásra szoruló szüleit és testvéreit. Akármit terhelt is rá az élet, hetente rendszeresen hazajárt Záhonyba segíteni nekik. Édesanyámmal, Papp Katalin tanítónővel, Záhonyban ismerkedett meg, és 1947-ben házasságot kötöttek. Két gyermekük született: nővérem, Katalin 1948-ban és én, József 1952-ben."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!