ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
A nőgyógyászat kézikönyve I-II. kötet

A nőgyógyászat kézikönyve I-II. kötet

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1916

Kiadó:

Magyar Orvosi Könyvkiadó Társulat

Kategóriák:

Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

618 p., 836 p., sok színes táblával, és szöveg köz

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Simpson, Scanzoni, Kiwisch, Marion Sims, Simon, Hegar, Péan, Keith, Schroeder meg Spiegelberg úttörő munkálkodása mindig emlékezetes marad e korból. A fejlődés e négy évtizedében 33 éve kért részt a budapesti egyetem II. számú női klinikája is; e könyv hivatott tanúskodni arról, hogy hazánkban is megvolt az igyekezet ez új tudomány fejlődésében a Nyugattal lépést tartani. A szülészet és testvértudománya, a nőgyógyászat, különösen sebészeti alapokon fejlődött azóta naggyá, párhuzamban egymással, de mégis divergálva, mert megdönthetetlen igazság, hogy tudományos nőgyógyászat szülészeti alap nélkül el sem képzelhető; hisz a nemzőszervek tipikus viszonyainak, életműködéseik (pubertas, graviditas, partus, puerperium) szövődményeinek alapos ismerete és a kórképek helyes diagnostikája olyan ismeretkört tételez fel és olyan gyakorlatot követel, amelynek megszerzése egyedül és csakis szülészeti alapon lehetséges; ezért a szülészeti alap nélkül gynaekologizáló sebész lépten-nyomon legyőzhetetlen nehézségekbe ütközik, mert kétségen felül áll néhai Leopold drezdai műtőterme egyik felírásának igazsága: "Indication ist Wissenschaft, Operation nur Technik." Törekvésünk volt lehetőleg mindig olyat írni, aminek helyességéről és igaz voltáról saját magunk meggyőződtünk, és le kellett mondanunk arról, hogy függő kérdések megvitatásába bocsátkozzunk. Ahol elégséges önálló tapasztalással nem rendelkeztünk, higgadt kritika alapján igyekeztünk a véleményünk szerint legjobbat az előtérbe állítani."

leírás:

A kötetek mérete: 20 × 30 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!