ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
A röntgenológia alapvonalai. Orvostanhallgatók, gyakorló orvosok és röntgenszakorvosok részére

: A röntgenológia alapvonalai. Orvostanhallgatók, gyakorló orvosok és röntgenszakorvosok részére

Kiadás:

Budapest, 1934

Kiadó:

Magyar Orvosi Könyvkiadó Társulat

Kategóriák:

Orvostudomány Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Orvosi Könyvkiadó Társulat Könyvtára

Terjedelem:

334 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A röntgenológia nagy haladásai mellett a magyar orvostudomány már régóta hiányát érezte egy olyan tankönyvnek, mely egyrészt a gyakorlóorvost minden téren röviden tájékoztassa, másrészt a hivatásos röntgenológus kezébe is megbízható vezetőfonalat adjon. Ezen kettős célnak akar megfelelni a jelen munka. Ehhez mérten minden szerv diagnosztikájában előrebocsátottam a szakorvosokat érdeklő "általános rész"-t. Az utána jövő részletes részben azután a gyakorlóorvos is röviden felsorolva megtalálja a tömör foglalatát annak, amit a röntgenezéstől várhat. Specializáló részletezésekbe nem bocsátkoztam. Nem követeltem az olvasótól több fizikai előismeretet, mint amennyivel az átlagos műveltségű gyakorlóorvos rendelkezik. A fizikai képletek közül csak azokat említettem, amelyekre a gyakorlati számításokban szükség van. Kerültem ezekben is a matematikai levezetéseket és fejtegetéseket. A nehezebben érthető grafikonok helyett az adatokat táblázatokba szedtem. Felvettem az összes haladásokat, a tudomány újabb megvilágításában már elavultnak tekinthető eszközök és eljárások felett pedig röviden elsiklottam. (Induktorok, hidegkatodú lámpák, régebbi dózimetria.) Mindenben tisztán gyakorlati célokat tartottam szem előtt. Az anyagot mindenütt népszerű modorban tárgyaltam, de súlyt helyeztem arra, hogy az olvasó nemcsak a betegségek röntgentüneteinek taxativ felsorolását kapja, hanem tisztában legyen azzal is, hogy ezek a tünetek miért és hogyan jönnek létre: igyekeztem, hogy az olvasó a röntgenleleteket meg is értse. A röntgensugarak sose csalnak – mondja Béclére – mi csaljuk magunkat, ha olyat kérdezünk tőlük, amire nem felelhetnek vagy nem értjük meg a nyelvüket."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!