ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
A tüdőgümőkór

: A tüdőgümőkór

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Medicina Könyvkiadó

Kategóriák:

Orvostudomány Medicina Könyvkiadó könyvei

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

266 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Nehéz feladat a tüdőgümőkórt a maga valóságában bemutatni. Annak, aki rászánja a fáradságot tanulmányoázásra, elsősorban általános képet kell nyerni, azután foglalkoznia kell minden kis részlettel is, követnie kell szociális vonatkozásait, járványtani sajátosságait, különben csak hiányos fogalmai lehetnek. Nem lehet rövidíteni, egyszerűsíteni, könnyíteni, nem lehet a bizonytalan részeket üres elméletekkel elkenni, mert az mind az igazság és értelem rovására megy.
Laennec mondotta, hogy az elmélet a szellem játéka, arra való, hogy az ismert tényeket összefoglalja, de amint valamely tény nem illik keretében, azonnal félre kell tenni. Sajnos, az elméletek éppen fordítva születnek: ha nem sikerül valamely kérdés tárgyilagos megoldása, úgy egy elmélettel próbálják áthidalni. Egy-egy ilyen hibás elmélet könyvről-könyvre vándorol és alig lehet megszabadulni tőle.
A gyakorlati tudást csak akkor lehet elsajátítani, ha elméleti alapja van, éppen ezért általában az elméleti kiképzéssel kezdik s úgy térnek át a gyakorlatra. Magam fordított sorrendet követtem: a gyakorlat állított, mint körorvost, az általános orvosi kiképzést meghaladó feladatok elé, amivel meg kellett birkóznom. Fokról-fokra egészítettem ki tudásomat: a gyakorlattal párhuzamosan az elméletet. Nem követtem és nem is ragaszkodtam iskolákhoz, módszerekhez, a kérdésekre kerestem a feleletet. Ebben a keresésben sokat sikerült megértenem, megtaláltam többször az egyszerű megoldást, eltűnt a problémák nagy része, kikristályosodott sok fogalom, amiben segített az a három évtized is, ami ebben az örömmel vállalt munkában eltelt.
 

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!