TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Aldosteron

, : Aldosteron

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Medicina Könyvkiadó

Kategóriák:

Biológia Kémia Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

252 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Az aldosteronról szóló monográfiánkat a hazai orvostudomány szolgálatába kívánjuk állítani. Nemcsak a kutatók, hanem a gyakorló orvosok munkáját is meg szeretnénk könnyíteni. Célunk az, hogy az aldosteron-problémával összefüggő kérdésekről tájékoztassuk az olvasót. Ez a szempont vezetett bennünket akkor, amikor az egyéb mellékvese eredetű belső secretiós betegségek, pl. Addison-kór, Cushing-syndroma tárgyalását az aldosteron szerepének ismertetésére korlátoztuk, ezzel szemben részletesen foglalkoztunk a primer hyper- és hypoaldosteronismussal. Ezt a szempontot a szekunder hyperaldosteronismusok tárgyalásárnál és bizonyos mértékig az elméleti részben is figyelembe vettük. A szoros határterületet képező só- és folyadékháztartás tárgyalásánál pl. figyelembe vettük, hogy hazai szerzők kiváló munkái állnak az olvasóközönség rendelkezésére. Az aldosteron-kutatás módszertani problémáiról részletesen beszámoltunk. Ezen a téren az eddigi ismeretek nem elegendők ahhoz, hogy az olvasó az elméleti és klinikai problémákat nehézség nélkül megértse. A részletes therapiás fejezetekkel a gyakorlat igényeit igyekeztünk kielégíteni. Kitűzött célunkat akkor érjük el, ha segítségére lehetünk mindazoknak, akik az orvostudomány e mind jobban szélesedő területével foglalkoznak.˝

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!