ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
Az orvos és a beteg kapcsolata

: Az orvos és a beteg kapcsolata

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Medicina Könyvkiadó

Kategóriák:

Orvostudomány Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A gyakorló orvos könyvtára

Terjedelem:

126 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Az orvos és a beteg kapcsolata több szempontból tárgyalható és elemezhető. A kapcsolatot mindenképpen a gyógyulást kereső betegnek és a gyógyító munkát végző orvosnak a viszonya határozza meg. A két személy között a közvetlen kapcsolaton kívül közvetett kapcsolat is felismerhető. Ez utóbbi abból adódik, hogy az orvos, akinél a beteg gyógyulást keres, egyúttal valamilyen egészségügyi szervezet, esetleg országos hálózat képviselője is. Közvetett kapcsolatot jelent az is, hogy a beteg és orvosa - kevés kivétellel - mindig ugyanannak a kisebb vagy nagyobb közösségnek a tagja. Ez a közvetett kapcsolat az előbb említett közvetlen kapcsolat alakulásában nem kis szerepet játszik. Mindkettőre jellemző, hogy folyamatosan változnak és szerkezetük precízen nehezen körvonalazható. A kapcsolat változékonysága és különbözősége megnyilvánul társadalmi rendszerek, országok, sőt vidékek vonatkozásában egyaránt, de felismerhető az adott közösségek interpersonalis kapcsolatainak gyorsan változó dinamizmusában is...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!