ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
Bevezetés a klinikai pszichológiába

: Bevezetés a klinikai pszichológiába

Kiadás:

h. n., 1987

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Orvostudomány Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

63 p.

Kötésmód:

fűzött

tartalom:

Tartalom: 1) A krízishelyzetek valódi okai. Tárgyvesztés, halál; 2) A tárgyvesztés: a pszichés krízishelyzet modellje. A krízis "átfordulása"; 3) Identitás - identitásvesztés; 4) Célelérés és kudarc. A jutalomélmény formái: a cél-elérő viselkedés szekvenciái; 5) "Egészségesség", neurózis, elhárítás. Terápiás megközelítések; 6) A pszichés történések mintázata tárgyvesztés után és a halál "fogadása". 7) A célelérés és a frusztráció biológiai háttere: az endogén opiát rendszer szerepe a kétfajta élmény szerveződésében; 8) Az elhárító mechanizmusok általános jellemzői: a neurotikus elhárítás "hozama"; 9) A neurózis biológiai alapjairól szóló elképzelések. Biológiai vagy kognitiv okok? 10) A kóros személyiségfejlődést megalapozó kora-gyerekkori történések. Rogers alapfeltevése. 11) Kohut koncepciója. "Bűnös" ember /Freud/, tragikus ember /Kohut/. A korai fejlődés zavarai.

leírás:

Sok helyen filccel aláhúzott.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!