ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
Észlelőkönyv. Az élettani gyakorlatokhoz

Észlelőkönyv. Az élettani gyakorlatokhoz

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1922

Kiadó:

Mai Henrik és Fia Könyvkiadó

Kategóriák:

Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

224 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Medikus éveim jutnak eszembe, amikor e pár sort leírom. Pár évtizeddel ezelőtt az elméleti orvosi tárgyak hallgatása mellett alig jutottunk gyakorlati ismeretekhez a budapesti egyetemen. Az én medikus koromban a kémiai gyakorlatok még nem voltak kötelezőek; elvétve egy-két medikus vett bennük részt. Az élettani intézetben tanultuk akkoriban a szövettant, ott folytak a szövettani gyakorlatok, az intézet neve: „Élettani és felsőbb bonctani intézet” volt. Egyetlen rendszeresen művelt gyakorlatokat csupán az anatómiából végeztünk a boncolások kapcsán.
Most, mikor előszót írok e kis könyvhöz, amely vezérfonalat akar adni az élettani gyakorlatokhoz, nem tehetem ezt anélkül, hogy ez alkalomból meg ne emlékezzem volt főnökömről, a már régen elhunyt Klug Nándor professzorról, aki Jendrassi Jenőnek elhalálozásával, a múlt század kilencvenes éveinek elején, mint volt kolozsvári egyetemi tanár vette át a budapesti élettani intézet vezetését. Klug Nándor személyével az élettani tanítás és gyakorlatok terén új éra kezdődött.

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Állapot:

megviselt, sokat forgatott példány

Ár:

1 200 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!