ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
Freud, a lélek biológusa

: Freud, a lélek biológusa

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Orvostudomány Pszichológia Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

615 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632817435

tartalom:

"A rövid bevezető után három nagy fejezetben bontakozik ki a könyv címével is jelzett koncepció. Az első Freud és a 19. századi pszichofizika és pszichofiziológia viszonyát ismerteti, a második legrészletesebb fejezet dokumentálja a genetikus pszichológia kialakulásának, sőt az egész természettudományos világkép változásának módosító hatását Freud felfogására a pszichoanalízis egyes elméleti kérdéseiben. A harmadik fejezetben azt elemzi a szerző, hogyan és miért alakult ki a tudós küzdelmes életútjából az általa vitatott érvényességű, egyértelműen mitikus Freud-kép. Sulloway tabukat támad vitája az "ortodox" Freud-biográfiák íróival egyáltalán nem destruktív célzatú. Freud szerinte is a 20. század legnagyobb hatású tudósainak egyike, de szükségesnek tartja bizonyos tudománytörténeti tények kimondását is. Freud elméletei csak részben eredetiek (a prioritás kérdését több helyen tisztázza is), de nagyon sok, már létező gondolatot alkotó módon átalakított - éppúgy, mint a legtöbb kiváló tudós. Ennek a "kimondása" nem csökkenti Freudnak azt az érdemét (és a freudizmus értékét), hogy a tudattalan feltárásával forradalmasította önmagunkról való gondolkodásunkat."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!