ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
Haematologia

: Haematologia

Kiadás:

Budapest, 1935

Kiadó:

Magyar Orvosi Könyvkiadó Társulat

Kategóriák:

Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

272 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A belorvostannak gyors fejlődése indokolja, hogy a belorvostannak egyes fejezetei rövidebb időközönként összefoglalóan tárgyaltassanak. Ezt a célt szolgálja a külföldön, de nálunk is megjelent számos monographia és ez a könyv is, amelynek tárgya különösen alkalmas ilyen keretben való feldolgozásra. Alkalmas egyrészt azért, mert ismereteink a vérképző szervek betegségeiről és kóros reactioiról az utóbbi évtizedben nagy mértékben gyarapodtak, másfelől pedig a haematologiai technika fejlődése, számos új bevált vizsgálati eljárás ugyancsak összefoglaló ismertetésre szorul. Az előbbit illetőleg csak az anaemia perniciosát, az achyliás chloranaemiát, a mirigylázat és az ehhez közelálló tünetcsoportokat említem meg, az utóbbira vonatkozólag pedig elég, hogy ha a vörösvértest-mérésnek, a reticulocyta-számolásnak nagy jelentőségére utalok. Teljes jártasság a technikai eljárásokban morphologiai megfigyelő tehetséggel együtt képesíti a klinikust a haematologia eredményes művelésére és haematologiai ismereteinknek összefoglaló tárgyalására is csak az hívatott, aki saját tapasztalatából jól ismeri a vizsgálati módszereket és aki nagy anyagon gyűjthetett klinikai megfigyeléseket. E munka szerzőjének klinikám betegei évek hosszú során át rendelkezésére állottak és bőven volt alkalma a vérképzőszervek legkülönbözőbb és ritka eseteivel is behatóan foglalkoznia. Ez a személyes tapasztalat teszi különösen értékessé munkáját; az abból levont egyéni felfogást mindvégig megtaláljuk könyvében, ez teszi a tárgyalást egységessé, ami tankönyvnek nagy előnyére válik, különösen akkor, hogyha a szerzőnek útbaigazítást kell adnia az olvasónak ellentétes vélemények esetében, ami éppen haematologiai kérdések tárgyalásakor gyakran előfordul."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!