ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
Orvosi pszichológia a gyakorlatban

, : Orvosi pszichológia a gyakorlatban

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Medicina Könyvkiadó

Kategóriák:

Orvostudomány Pszichológia Egészségügy

Sorozat:

Gyakorló Orvos Könyvtára

Terjedelem:

619 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632405269

tartalom:

"Az orvos működése az orvos és a beteg kapcsolatának lélektani-szociológiai interakciós mezőjében jön létre. Ennek megfelelően van a medicinának egy, a beteg emberre vonatkozó empirikus lélektana, amely kezdettől fogva a klinikai pszichiátria és a kórlélektan hatása alatt állt, abból jött létre. Később az általános pszichológia kutatásainak eredményeit felhasználva bővültek ezek az ismeretek. Nagy hatást gyakoroltak az orvosi pszichológiára a neurózistan, pszichoterápia, gyermekpszichológia, szociálpszichológia és a szociálpszichiátria megfigyelései.
Az orvosi pszichológia művelői sokáig elsősorban orvosok voltak. Ma az orvosi pszichológia nem művelhető sem kutatásként, sem a gyakorlatban pszichológusok nélkül. Az orvos és a pszichológus együttműködése oldja meg a mindennapos gyakorlat kérdéseit is.
Munkánk tárgya ehhez igazodva a beteg ember lélektanával, a különböző betegségekben szenvedő ember és a gyógyítás - az orvos, pszichológus tevékenységének kapcsolatával foglalkozik. "

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!