ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
Orvosok Magyarországon

Orvosok Magyarországon

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Orvostudomány Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

216 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630527014

tartalom:

"Hazánkban az orvosoknak a lakossághoz viszonyított száma világviszonylatban kedvező képet mutat. Ez a kedvező arányszám azonban elfedi az egészségügyi ellátás ugyanakkor meglevő egyensúlyi zavarait. Világtendencia az a jelenség, hogy az orvosok szakmai-területi elhelyezkedése nem felel meg a társadalmi szükségleteknek, és nincs ez másképpen nálunk sem. A megoldás módozatait sem hazánkban, sem másutt mindeddig nem sikerült kielégítően megtalálni. Minden bizonnyal segíthet a tisztánlátásban, ha megismerjük az orvostársadalom demográfiai, szakmai összetételét, jövedelmi viszonyait, pályaorientációját, mobilitás-folyamatait, társadalmi közérzetét, helyzetmegítélését. A szerzők országos reprezentatív vizsgálatot végeztek az orvosok körében, amelynek során ezekre az aktuális kérdésekre kerestek választ. Könyvük az orvosok mellett joggal ajánlható mindazoknak, akik érdeklődnek e hagyományos, de változatlanul a figyelem előterében álló értelmiségi réteg helyzete és helyzetmegítélése, az egészségügyi ellátásról alkotott véleménye, társadalom- és önképe iránt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!