ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
Palaeopathologia II. Az ősemberi és későbbi emberi maradványok rendszeres kórbonctana

: Palaeopathologia II. Az ősemberi és későbbi emberi maradványok rendszeres kórbonctana

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Medicina Könyvkiadó

Kategóriák:

Orvostudomány Régészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

228 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A Palaeopathologia című sorozat második kötete az ember őskórtanával foglalkozik. A Pithecanthropustól kezdve egészen a középkorig összefoglalja a legfontosabb világirodalmi adatokat és részletesen tárgyalja a még nem közölt s a szerző által vizsgált magyarországi leletanyagot is. A kórboncnok szerző azonban methodológiai és diagnosztikai kérdésekkel is foglalkozik, általános szemléleti képet vázol fel a palaeopathologiai kutatásokkal elérhető eredményekről, de a hibalehetőségekről is. Az irodalmi adatokat kellő kritikával kíséri, s így az olvasó általánosságban is képet alkothat a palaeopathologia jelenlegi helyzetéről. A vizsgálatokkal és leletanyaggal kapcsolatosan részletesen tárgyalja a betegségek történetét, annak kihatását, valamint a pathomorphosis kérdését. Külön fejezet ismerteti a múmiák vizsgálati leleteit. Regöly-Mérei kórbonctani szempontból rendszerezi a palaeopathologiai ismereteket, s bőséges adataival megkönnyíti a kutatók munkáját. A 161 fényképfelvétel és 28 táblázat jól áttekinthető módon illusztrálja a leleteket és az őskórtani diagnosztika kérdéseit."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!