ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
Pszichopátia

: Pszichopátia

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Orvostudomány Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

100 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963055934x

tartalom:

"Magánemberként és pszichológusként - mondhatnám gyerekkorom óta - foglalkoztat a pszichopátia vagy "antiszociális személyiségzavar" rejtélye: az egészség álarca" (Cleckley), a "pszichopata báj" mögött rejlő súlyos deficit, amit Mérei Ferenc röviden és találóan úgy jellemzett, hogy a pszichopata nem szeret. Ebben a könyvben a pszichopátia jelenségének leírása mellett megpróbálok választ adni arra a kérdésre, hogy mi lehet az oka ennek a személyiségzavarnak, amit az jellemez, hogy nem a betegnek, hanem a társaknak okoz fájdalmat. Megközelítésem a kísérleti pszichopatológia és az idegélettan módszerét követi, így részletező elemzései elsősorban a szakembernek szólnak. Ugyanakkor talán segítenek azoknak, akik - velem együtt - tehetetlenül állnak az egészség álarcát viselőkkel szemben, talán segítenek megérteni a jelenséget magát, és kialakítani egy élhető kapcsolatot azokkal, akik nem ismerhetik meg a szeretet mindenek fölött való örömét és fájdalmait."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!