ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
Szemészeti patológia

: Szemészeti patológia

Kiadás:

Budapest, 1951

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

168 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A szemészeti patológia és szemészeti hisztológia a kórbonctanban különleges helyet foglal el, mert műveléséhez szemorvosi képzettség is szükséges. Ez az oka annak, hogy a kórszövettani kézikönyvek szemészeti vonatkozású fejezeteit mindig patológiával foglalkozó szemészek írják. A szemészek számára a hisztológia több okból jelentős. A szemészeti műtétek minuciózus beavatkozások, kórbonctani vizsgálatuk csak szövettani módszerekkel lehetséges. A szemészeti diagnosztikai eljárások között igen nagy jelentőségű az élő szem mikroszkópos vizsgálata. Ez az utóbbi idők technikai berendezésével nemcsak a szemgolyó elülső, de hátsó részében, tehát az üvegtesten és az ideghártyán is lehetséges. Az élő szem mikroszkópos vizsgálatának és a szövettani készítmények vizsgálatának egybevetése nemcsak tudományos szempontból fontos, de nagy gyakorlati jelentősége is van. Ily módon tisztázódott az utolsó évek új szemészeti ismereteinek egy része, így a szaruhártya átültetéssel szerzett tapasztalatok, az üvegtest és ideghártya patológiájának számos vonatkozása. Ezért úgy gondoltuk, hogy hasznára leszünk elsősorban azoknak a kutatóhajlamú fiatal kollégáknak, akik kórszövettani ismereteket akarnak elsajátítani, de hasznára leszünk az orvos- és szakorvosképzésnek, valamint a továbbképzésnek is, ha a rendelkezésünkre álló 16 év óta gyűjtött anyagot összeállítva könyv alakjában kiadjuk. Az ábrákat és a szöveget igyekeztünk úgy összeállítani, hogy egyrészt klinikai vizsgálatok alapjául szolgáljanak, másrészt hangsúlyozzák a szemnek és környékének a szervezet betegségeivel való szoros összefüggését. Ezeket a szempontokat figyelembe véve a beosztásban a tankönyveket követjük, hogy a hallgatók a patológiát tankönyvük kiegészítéséül használhassák."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!