Más „testvérei” mellett az allergológia is mostohagyermeke volt az elmúlt évtizedekben a hazai könyvkiadásnak: lényegében mostanáig nem volt forgalomban kiadvány, amelyből akár a tudását fejleszteni vágyó szakorvos, az ismereteit, áttekintését bővíteni akaró házi-(család-, körzeti) orvos, egyetemi hallgató (nemcsak medikus, de biológus, kémikus, agráregyetemi hallgató sem, mert az ételallergiák és intoleranciák sok, egymástól távolinak látszó területet fognak egybe a maguk speciális szempontjai szerint) – vagy akár a„laikus” érdeklődő, a kérdésben legközelebbről érintett beteg tájékoztatást, útbaigazítást szerezhetett volna.
Ez annál is nehezebb helyzet volt, mivel az ételallergiák kérdéskörében szakmailag, klinikailag és a biológiai, immunológiai, allergológiai alapkutatás szintjén is sok a bizonytalanság, a nehezen reprodukálható kísérletes eredmény, a jelenségek többféle (egymást nem feltétlenül kizáró) értelmezési lehetősége. Könyvünkkel, amelynek szerzői
a szélesebben értelmezett téma ismert hazai művelői, a fentebb említett hiányosságokon, lehetőleg minél szélesebb olvasókört megcélozva szeretnénk segíteni.
ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
Táplálkozási allergiák
Szerkesztő:
Kiadás:
Budapest; Berlin; New York; London, 1994
Kiadó:
Kategóriák:
Terjedelem:
297 p.
Kötésmód:
papír
ISBN:
9637922822