TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Felismerem-e Angyal Istvánt? Levelek fiának, Németországba

: Felismerem-e Angyal Istvánt? Levelek fiának, Németországba

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Ötvenhat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

267 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631417867

tartalom:

˝Lukácsy könyvének hinni kell. Tanúsíthatom. Ismerem őt, és ismerem hősét. Hős, lejáratott szó. Amit valóban jelent, nem lejáratható. Az író a maga és a környezet résztudását ötvözte eggyé, igazzá, megkísérelve a végre megtalált koponya, fakult fényképek mögé idézni az embert. Az embert, aki nevetett, tévedett, és hitte a lehetetlent. Ötvenhat lemarta a tévedéseket: az emberi élet, a szabadság joga érintetlen maradt. Hitt benne, minden következményével vállalta megmaradt hitét. Angyal, aki csak árnyalatokban különbözött környezetétől, fölénk nőtt, szabad élethez ragaszkodott, és elfogadta megtorlásként a halált. Az író hű képet alkotott. Angyal István megöletésével befejezte az élet történetét. De mert mértéktartó, nem tolta előtérbe önmagát, hallgat a következő évtizedekről. Holott Angyal jelen volt valamiképpen azóta is. Rövid élete, erőszakos halála meggátolta elfogadni a felkínált mézesmadzagokat nekünk, akik ismertük. Hiszem, akik most ismerkednek vele, mások emlékezésein át, választásaiknál azoknak is segítségére lesz.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!